Magazin

Asprolithi 2020, Oenoforos

Asprolithi 2020, Oenoforos

43,00 lei

Vin alb sec

În stoc

SKU: 014WH03 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Crama Rouvalis a fost fondată în 1990 de Angelos Rouvalis. Provine dintr-o familie de viticultori din Aigion, a studiat la Bordeaux și a absolvit pentru a deveni enolog. Crama a fost una dintre unitățile de pionierat care a contribuit la îmbunătățirea calității vinurilor grecești în anii nouăzeci. A fost construită în 1994 și Angelos a început prima sa cultură experimentală în același an. Astăzi, crama este condusă de Theodora Rouvalis și partenerul ei, Antonio Ruiz Panego. Theodora și Antonio sunt ambii enologi instruiți și au acumulat experiență profesională lucrând în Chile și Noua Zeelandă, înainte de a se muta în Burgundia. Au locuit în Morey St. Denis aproape 3 ani (2013-2016). Antonio a lucrat la Domaine Frederic Magnien și Theodora și-a finalizat masteratul în viticultura în timp ce lucra la Clos de Tart.
S-au intors în Grecia în 2016 pentru a prelua crama familiei Theodorei. Aceștia își propun să producă vinuri autentice, armonioase și orientate spre valoare, care exprimă terroirul unic al versanțilorr din Aigialeia.
Soi struguri: Roditis
Tip: Vin alb sec
Categorie: Denumire de Origine Protejată „Patra”.
Caracteristici: Culoare galben-verzui. Buchet de fructe exotice proaspete cu note plăcute de citrice pe fundal de note minerale, tipic pentru calitatea vinurilor din această regiune. Aciditatea fină și prospețimea echilibrează corpul bogat al soiului Roditis. Gust plăcut și interesant ce conduce spre un postgust aromatic bogat.
Potential de învechire :4-6 ani.
Vinificație: Strugurii sunt recoltati în lăzi mici, la sfârșitul lunii octombrie și transportati la cramă. După o presare usoară, aceștia sunt fermentați și îmbătrâniți în rezervoare din oțel inoxidabil la temperaturi scăzute, în timp ce o altă apret se macerează la rece, înainte de fermentare.
Alcool: 12% vol.
Asociere culinară: Orice fel de mâncare, mai puțin carne roșie în sos roșu.

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Carne albă

Producător

Rouvalis

Regiune viticolă

Peloponez

Soi struguri

Roditis

Tip

Sec, Vin alb

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Asprolithi 2020, Oenoforos”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.