Magazin

Paranga Sparkling, Kir-Yianni

Paranga Sparkling, Kir-Yianni

55,00 lei

Vin alb spumos, sec.

În stoc

SKU: 013SP03 Categorii:, ,

Descriere

Comentarii generale: Podgoria Kir-Yianni și crama din Amyndeon sunt situate în apropierea lacului Vegoritis, mărginit de munții Kaimakcalan și Vitsi. Crama a fost creată pentru a stimula o zonă subdezvoltată, care a fost pusă pe hartă datorită eforturilor sistematice ale fondatorului vinăriei, Yiannis Boutaris. Astăzi, Amyndeon, o zonă viticulturală tradițională dar până acum neglijată, a evoluat într-una dintre cele mai promițătoare regiuni viticole grecești. Vinurile Ktima Kir Yianni din zona Amyndeon se caracterizează prin calitatea deosebită, identitatea greacă pură și expresia absolută a terroir-lui lor.
Strugurii provin din zona viticolă din Agios Panteleimon în cadrul denumirii Amyndeon din Florina, Grecia de Nord-Vest. Altitudinea mare (600m) și solurile slabe din nisip, din zonă, duc la producerea de vinuri care prezintă finețe și un caracter aromatic rar. Cele patru lacuri din jur care acționează ca o zonă tampon, creează condiții meteorologice perfecte pentru cultivarea Xinomavro, mai temperată decât se aștepta în acest climat continental.
Soi struguri: Chardonnay, Xinomavro, Moscato
Tip: Vin alb spumant, sec
Categorie: Denumirea de Origine Protejată „Amyndeon”
Metoda: Prima fermentare alcoolică cu metoda tradițională. A doua fermentare în rezervor.
Caracteristici: Un vin viu, cu bule de dimensiuni mici care îmbunătățesc intensitatea aromatică a vinului și creează o senzație de gură vibrantă. Aromele de caise și piersici oferite de soiul Chardonnay, combinate cu note florale provenite de la Xinomavro, alcătuiesc un caracter aromatic complex, echilibrat de prospețimea vinului și evidențiat prin finalul său persistent.
Vinificație: Strugurii selectați pentru Paranga Sparkling, sunt perfecti pentru producția de vin spumant, ținând cont de factori precum potențialul alcoolic și aciditate. Strugurii sunt atent selectați în timpul recoltării, pe baza conținutului lor în zaharuri, fenoli și aciditate. Înainte de presă, strugurii sunt răciti la 11-14° C. Au loc trei presări, dintre care a doua este utilizată pentru producția de Paranga Sparkling.
Prima fermentație se efectuează folosind metoda tradițională. Apoi vinul este transferat în rezervoare pentru a doua fermentație, în timpul căreia se formează bulele.
Vinul va sta pe drojdie 5 luni și apoi încă 5 luni în sticlă.
Alcool: 11.8%vol.
pH: 3.15
Aciditate: 6,4 g / litru
Zahăr rezidual: 19,9 g / litru
Asociere culinară: Poate fi savurat singur, ca aperitiv, sau după masă, ca desert.
Premii: 2019 Thessaloniki International Wine Competition , Medalie de Bronz
2018 Thessaloniki International Wine Competition ,Medalie de  Bronz
2017 Korea Wine Challenge,  Medalie  de Argint

 

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Aperitiv, Desert

Producător

Ktima Kir-Yianni

Regiune viticolă

Amyndeon

Soi struguri

Chardonnay, Muscat, Xinomavro

Tip

Sec, Spumant, Vin alb

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Paranga Sparkling, Kir-Yianni”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.