Magazin

Samaropetra 2021, Ktima Kir-Yianni

Samaropetra 2021, Ktima Kir-Yianni

51,00 lei

Vin alb sec

În stoc

SKU: 013WH20 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Domeniul Kir-Yianni a fost fondat în anul 1977 de Yiannis Boutaris, una dintre figurile legendare ale industriei vinului din Grecia. El a decis atunci să se separe de Boutari Wine Group, companie înființată de bunicul sau în 1879. Astazi, Stellios Boutari, care reprezintă a cincea generație de vinificatori a familiei, conduce Domeniul Kir-Yianni către o nouă etapă, aplicând principiile filosofiei Kir-Yianni: inovație, respect pentru tradiție, pentru vin – de la strugure până când ajunge în sticlă – și pentru consumatorul final.
Soi struguri: Sauvignon Blanc
Tip: Vin alb sec
Categorie: Indicație Geografica Protejată „Florina”
Caracteristici: Olfactiv, vinul este dominat de parfumuri de kiwi, fructul pasiunii și citrice, specifice unui Sauvignon Blanc proaspăt, cu un caracter răcoritor. Finalul este lung, aromele intense fiind puse in valoare de aciditatea crocantă. Potențial de învechire : 3-5 ani.
Vinificație: Întreaga cantitate de struguri proveniți din viile irigate trece printr-o perioadă de mecerație la rece, pentru a maximiza extracția precursorilor de aromă în must. Fermentația are loc în tancuri de inox, la temperaturi cuprinse între 16 si 18°C, apoi, timp de 2-4 luni, vinul stă pe drojdii fine, cu batonaj, procedeu care îi conferă un caracter mai onctuos.
Alte informații: Ecosistem: Strugurii provin din arealul viticol Agios Panteleimon, din apelațiunea Amyndeon, situate în regiunea Florina, din Nord-Vestul Greciei. Altitudinea mare (600 m), solul nisipos sărac și coacerea lentă conduc atât la o recoltă redusă – max. 60 hl/ha – cât și la o intensitate aromatică deosebită, în special pentru soiurile albe. Grație celor patru lacuri din regiune, care acționează ca un regulator termic și de umiditate, viile au parte de un regim climateric mult mai temperat decât s-ar bănui. Cele cu bolta înaltă și dotate cu sistem de irigare au parte de o bună maturare a strugurilor, care oferă un excelent echilibru între alcool, aciditate și intensitatea aromatică, iar viile joase, fără irigare, oferă recolte mai reduse, mai târzii, însă cu o mai bună aciditate și intensitate aromatică.
Alcool: 13.5%vol.
pH:  3,28
Aciditate : 5,3 g/l
Zahăr rezidual: 1,8 g/lt
Asociere culinară: Echilibrat, exuberant și ușor de băut, fie simplu, ca aperitiv, fie în compania salatelor, a fructelor de mare, a preparatelor din carne albă sau a pastelor (risotto) cu fructe de mare.
Premii: 2019 Hong Kong International Wine & Spirits Fair , Medalie de Argint ,90p
2018 Decanter World Wine Awards , Medalie de Argint ,91p
2018 Thessaloniki International Wine Competition  –
2018 Muntus Vini , Medalie de Aur

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Carne albă, Fructe de mare, Salate

Producător

Ktima Kir-Yianni

Regiune viticolă

Amyndeon

Soi struguri

Sauvignon Blanc

Tip

Sec, Vin alb

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Samaropetra 2021, Ktima Kir-Yianni”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.