Magazin

Chateau Porto Carras 2012, Domaine Porto Carras

Chateau Porto Carras 2012, Domaine Porto Carras

90,00 lei

Vin roșu sec

În stoc

SKU: 033RD10 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Un vin roșu-maroniu matur cu margini cărămizii. Delicios cu arome mature complexe care prezintă și note de fructe – coacăze negre și frunze de coacaz negru – dar și o notă savuroasă, de fum și dulceață dată de învechirea la sticlă. Taninuri rotunjite care arată finețe și prospețime pentru a echilibra toate acele arome complexe ale învechirii la sticlă și doar o atingere de condiment pe finiș. Delicios și persistent, excelent pentru a fi băut acum.
Soi struguri: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Limnio, Merlot
Tip: Vin roșu sec
Categorie: Denumire de Origine Protejată „Meliton Slopes”.
Caracteristici: Culoare violet intensă. Arome complexe dominate de fructe negre și cedru. Delicat, afumat, cu structură și echilibru. Calitate excelentă, bogat și cu finiș lung, catifelat. Un vin bine făcut și delicios, cu o culoare densă de vișiniu-burgund, arome consistente de fructe roșii, mirodenii, tutun și cedru, note de cerneală și ciocolată neagră și urme de violete și vanilie. Senzație completă și catifelată pe palatin, cu prezență vioaie a butoiului, lăsăndu-și amprenta. Postgust savuros și prelung.
Maturat: 2 ani în butoi și 8 ani la sticlă.
Vinificație: Procesul de vinificație clasic pentru vinurile roșii la temperaturi controlate. Învechire în butoaie de stejar francez timp de 24 de luni și apoi în sticle timp de 8 ani în pivniță. Procesul de producție se realizează cu cele mai moderne echipamente: presă pneumatică, rezervoare speciale pentru extracția pre-fermentație, rezervoare din otel inoxidabil pentru fermentare cu perete dublu, control automat al temperaturii de fermentație.
Alte informații: Podgorie: altitudine 150-300 m. Randament: 6.000 kg/ha. Regiunea viticolă „Pantele Mt. Meliton” este o regiune cu condiții ecologice excelente. 450 de hectare de podgorii ale celui mai istoric domeniu din Grecia se afăa, sub formă de amfiteatru, pe partea vestică a Peninsulei Sithonia din Chalkidiki, dominate de verdeața Muntelui Meliton.
Sol: argilos, nisipos.
Alcool: 13% vol.
Asociere culinară: Carne de vânat, carne roșie și sosuri picante. Temperatura de servire: 16-18 °C.
Premii: 2018 Berliner Wein Trophy, Medalia de Aur
2017 Concours Mondial de Bruxelles, Medalia de Aur
2017 Jancis Robinson, 17p
2017 Olymp Awards, Medalie de Platina
2016 International Wine Awards Texsom, Medalia de Aur
2011 Concours Mondial de Bruxelles, Medalia de Argint

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Carne roșie, Vânat

Producător

Domaine Porto Carras

Regiune viticolă

Macedonia

Soi struguri

Cabernet Franc, Cabernet Sauvignon, Limnio, Merlot

Tip

Sec, Vin roșu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Chateau Porto Carras 2012, Domaine Porto Carras”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.