Magazin

Earth And Sky 2019, Thymiopoulos

Earth And Sky 2019, Thymiopoulos

119,00 lei

Vin roșu sec

În stoc

SKU: 040RD10 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Încă de la primele sale vinuri, Apostolos Thymiopoulos a fost văzut ca o mare speranță a vinului grecesc. Acum este deja un nume mare. Iar dacă îi guști vinurile, înțelegi de ce. Tatăl său obișnuia să vândă strugurii produși pe proprietate, dar asta până când Apostolos a terminat studiile de oenologie la Universitatea din Atena. Pentru ca, imediat dupa aceea, el a început să creeze vinuri cu strugurii familiei. Prima vinificare a avut loc în 2003. Apostolos a făcut un singur vin: Pământ și Cer (Earth & Sky). 95% din acea producție a mers la export!
Astăzi, domeniul situat în Trilofos, în sudul regiunii Naoussa, practică viticultura biodinamică pe diferite tipuri de soluri, în care regăsim fie șisturi, fie marmură roșie sau granit. Deși mulți dintre vecinii săi au sisteme de irigare, Thymiopoulos nu foloseste acest procedeu. Aceasta pentru a permite strugurilor să acumuleze mai multe taninuri, chiar dacă soiul nu se poate plânge de lipsa acestora și a compușilor fenolici.
Soi struguri: Xinomavro
Tip: Vin roșu sec
Categorie: Denumire de Origine Protejată „Naoussa”
Caracteristici: Robă superbă, purpurie. Buchet complex, specific soiului, cu fructe roșii de pădure, cireșe, mure, prune, cafea, vanilie. Plin, rotund, cu taninuri catifelate și aciditate plăcută. Final lung, complex.
Vinificație: Strugurii sunt culeși manual, între 2 și 26 octombrie. Fermentația alcoolică începe cu drojdii sălbatice și este permanent supravegheată. După încheierea fermentației malolactice, vinul este mutat în vase de stejar (225, 300 și 500 litri), unde se maturează minim 18 luni. Îmbuteliat nefiltrat.
Alcool: 14%vol.
Asociere culinară: Miel, organe, carne roșie, tocană, steak la grătar, cărnați, coq au vin, brânză Gouda sau Cheddar maturate.

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Carne roșie

Producător

Thymiopoulos

Regiune viticolă

Naousa

Soi struguri

Xinomavro

Tip

Sec, Vin roșu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Earth And Sky 2019, Thymiopoulos”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.