Magazin

Goumenissa 2015, Boutari

Goumenissa 2015, Boutari

39,00 lei

Vin roșu sec

În stoc

SKU: 003RD28 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Unde începe istoria vinului din Goumenissa? La Crama  Boutari! Compania Boutari a reinviat vinificația și viticultura în zona Goumenissa la sfârșitul anilor ’80, prin sprijinul financiar acordat producătorilor locali și prin investiția în sectorul cramelor mici, locale, de ultimă generație. Crama Boutari din muntii Goumenissa, situată la nord-vest de Salonic, a început să funcționeze în 1984 și a fost singura din această regiune timp de mulți ani. Goumenissa este centrul unei regiuni renumite pentru vinurile sale. De la începutul dominației otomane, poporul din aceasta zonă a cultivat soiurile de struguri Xinomavro și Negoska pe versanții Muntelui Paiko și dealurile joase din jurul micutului oraș.
Proprietatea Boutari din Goumenissa se află în Filiria, zona Kilkis. Compania a achiziționat terenul la sfârșitul anilor 80 și a contribuit decisiv la efortul de a promova viticultura din această zonă, acum fiind una dintre ocupațiile primare ale regiunii. Podgoria privată Boutari, cultivată în conformitate cu standardele de agricultură ecologică, a fost plantată în 1991. Astăzi, proprietatea Filiria este o podgorie model în zonă dar și în Grecia în general. Suprafața totală a terenului este de 6,6 hectare, din care 5,5 sunt acoperite de podgorie. Este una dintre cele mai dens plantate podgorii din regiune, cu peste 4000 rădăcini de viță de vie pe hectar, cu vedere spre vest, la o altitudine de 187 de metri. Clima este continentală, cu o iarna deosebit de rece și cu vânturi puternice din nord. Solurile podgoriei sunt calcaroase, uscate, cu drenaj bun și se pot observa câteva variații privind adâncimea și compoziția lor. Cea mai mare suprafață este plantată cu Xinomavro și Negoska, dar există și alte soiuri experimentale, cum ar fi Chardonnay, Syrah, Merlot și Cabernet Sauvignon, care au demonstrat o mare adaptabilitate și rezultate excelente.
Soi struguri: Xinomavro, Negoska 50/50
Tip: Vin roșu sec
Categorie: Denumire de Origine Protejată „Goumenissa”
Caracteristici: Culoarea roșie intensă și tendințe violet. Aroma bogată a fructelor coapte (cireș, smochin și coacăz negru), îmbinată armonios cu aromele lemnului, scorțișoarei ,sporindu-i complexitatea. Structurat bine, cu finisaje, taninuri moi la final și postgust deosebit de plăcut.
Potențial de învechire: 10-15 ani.
Vinificație: Vinificație clasică în roșu. Învechire: 12 luni în butoaie de stejar.
Alcool: 12.5% vol.
Asociere culinară: Carne la grătar, carne roșie cu sosuri dulci, brânzeturi. A se servi la 16-18°C.
Premii: 2013 Thessaloniki International wine competition, Silver Medal
2011 International Wine Challenge, Silver Medal

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Brânzeturi, Carne roșie

Regiune viticolă

Macedonia

Soi struguri

Negoska, Xinomavro

Tip

Sec, Vin roșu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Goumenissa 2015, Boutari”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.