Magazin

Naoussa Alta 2018, Thymiopoulos

Naoussa Alta 2018, Thymiopoulos

66,00 lei

Vin roșu sec

În stoc

SKU: 040RD05 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Încă de la primele sale vinuri, Apostolos Thymiopoulos a fost văzut ca o mare speranță a vinului grecesc. Acum este deja un nume mare. Iar dacă îi guști vinurile, întelegi de ce. Tatăl său obișnuia să vândă strugurii produși pe proprietate, dar asta până când Apostolos a terminat studiile de oenologie la Universitatea din Atena. Pentru ca, imediat dupa aceea, el a început să creeze vinuri cu strugurii familiei. Prima vinificare a avut loc în 2003. Apostolos a făcut un singur vin: Pământ și Cer (Earth & Sky). 95 % din acea producție a mers la export!
Astăzi, domeniul situat în Trilofos, în sudul regiunii Naoussa, practică viticultura biodinamică pe diferite tipuri de soluri, în care regăsim fie șisturi, fie marmură roșie sau granit. Deși mulți dintre vecinii săi au sisteme de irigare, Thymiopoulos nu foloseste acest procedeu. Aceasta pentru a permite strugurilor să acumuleze mai multe taninuri, chiar dacă soiul nu se poate plânge de lipsa acestora și a compușilor fenolici.
Soi struguri: Xinomavro
Tip: Vin roșu sec
Categorie: Denumire de Origine Protejată „Naoussa”.
Caracteristici: Arome complexe de căpșune proaspete și mure, pastă de măsline, ierburi, cafea și o componentă vegetală elegantă. Aciditate vie, corp plin, rotund și final lung, complex, dominat de tuse de căpșune și ciuperci.
Potențial de învechire: 15+
Vinificație: Culeși manual, strugurii sunt desciorchinați în proporție de 75%, apoi are loc o macerație de 18 zile. Fermentația alcoolică începe cu drojdii sălbatice și este atent controlata. După fermentația malolactică, vinul este tras în butoaie de 500 de litri, unde rămâne un an pentru maturare. Îmbuteliat nefiltrat.
Alte informații: Viile: Plantații biodinamice la altitudii ridicate în Fytia și plantații mai „calde”, la altitudini mai joase, lângă Trilofos. Vârsta viilor: între 25 și 35 de ani. Agricultură sustenabilă, biodinamică.
Sol: Amestec de calcare, șisturi și argile.
Microclima: Microclimat: continental cald, cu nivel moderat de precipitații pe toată durata anului. Vânturile reci venite dinspre Muntele Vermio sunt benefice pentru calitatea strugurilor.
Alcool: 12,5% vol.
pH: 3.51
Asociere culinară: Perfect cu miel, organe, carne roșie, tocană, friptură la grătar, cârnați, coq au vin, brânzeturi Gouda sau Cheddar maturate.

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Brânzeturi, Carne roșie, Miel

Producător

Thymiopoulos

Regiune viticolă

Naousa

Soi struguri

Xinomavro

Tip

Sec, Vin roșu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Naoussa Alta 2018, Thymiopoulos”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.