Magazin

Rapsani Grand Reserver 2012, Tsantali

Rapsani Grand Reserver 2012, Tsantali

92,00 lei

Vin roșu sec

În stoc

SKU: 027RD39 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Familia Tsantali duce mai departe moștenirea DOP Rapsani cu o trilogie de vinuri. Rapsani, Rapsani Reserve și Rapsani Grande Reserve sunt printre cele mai apreciate vinuri grecești la nivel mondial și cea mai elocventă reprezentare a terroir-ului Rapsani. Toate vinurile sunt compuse din acelasi cupaj de trei struguri indigeni. Elementele care diferențiază vinurile trilogiei sunt altitudinea parcelelor de viță de vie și perioada de învechire-maturare. Provenind din cele mai înalte podgorii Tsantali, de la peste 500 de metri altitudine, Rapsani Grande Reserve pare imposibil de tineresc pentru un vin din 2010. Un spectacol impresionant de putere și gratie, ar trebui să se învechească bine pentru următorul deceniu, cel putin.
Soi struguri: Xinomavro (1/3), Krassato (1/3), Stavroto (1/3)
Tip: Vin roșu sec
Categorie: Denumire de Origine Protejată „Rapsani”
Caracteristici: Rapsani Grand Reserve descrie o culoare violet dens, arome dulci de vișinată, tort de fructe, lemn dulce, măsline și cutie cu condimente. Textura fabuloasă, putere, corpolență, fruct pur și un finisaj opulent, voluptos, cu structură tanică fermă. Fructul este vibrant, aciditatea oferind prospețime voioasă aromelor de zmeură neagră și cireșe; notele de plante sunt reale, ca o adiere de vânt adusă din pădure. Vârsta se remarcă în taninuri, care îi dau gust de cacao fină, păstrând vinul ferm și în același timp elegant.
Potențial de învechire: Rapsani Grande Reserve este un vin cu potențial mare de învechire, în timpul căreia se dezvoltă profunzimea caracterului său. Acesta se poate să bea bine tânăr, dar se poate învechi cu ușurință pentru 10 ani sau mai mult.
Vinificatie: Co-vinificarea celor trei soiuri. Fermentare tradițională timp de 8-10 zile în mici rezervoare din ciment. Temperatura de fermentare este reglată de termo-capacitatea pereților rezervorului. Aceasta este urmată de fermentația malolactică, care se poate realiza simultan cu sfârșitul fermentației alcoolice. Maturare: În butoaie noi de 300 L din stejar francez cu granulație fină, timp de cel putin 18 luni și încă cel putin 18 luni la sticlă (perioadă de învechire de cel putin 4 ani).
Alcool: 12.5% vol.
Asociere culinara: Un acompaniament fin la vânat și alte tipuri de carne roșie cu sosuri bogate și picante. Un pahar impresionant singur, este delicios cu fripturi, carne de pasăre și brânzeturi aromate. Cel mai bine este servit la 18-20°C.
Premii: 2018 Texsom International Wine Competition, Medalie de Aur
2018 Mundus Vini Germany, Medalie de Aur
2017 Texsom International Wine Competition, Medalie de Aur
2017 Mundus Vini Germany, Medalie de Aur
2017 Thessaloniki International Wine Competition, Medalie de Aur
2017 Wine Advocate Robert Parker, 91+p
2016 Wine & Spirits Magazine, 92p

Informații suplimentare

Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Carne roșie, Vânat

Producător

Tsantali

Regiune viticolă

Tesalia

Soi struguri

Krassato, Stavroto, Xinomavro

Tip

Sec, Vin roșu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Rapsani Grand Reserver 2012, Tsantali”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.