Magazin

Tsigello 2019, Oenoforos

Tsigello 2019, Oenoforos

65,00 lei

Vin roșu sec

În stoc

SKU: 014RD02 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Crama Rouvalis a fost fondată în 1990 de Angelos Rouvalis. Provine dintr-o familie de viticultori din Aigion, a studiat la Bordeaux și a absolvit pentru a deveni enolog. Crama a fost una dintre unitățile de pionierat care a contribuit la îmbunătățirea calitații vinurilor grecești în anii nouăzeci. Crama a fost construită în 1994 și Angelos a început prima sa cultură experimentală în același an. Astăzi, crama este condusă de Theodora Rouvalis și partenerul ei, Antonio Ruiz Panego. Theodora și Antonio sunt ambii enologi instruiți și au acumulat experiență profesională lucrând în Chile și Noua Zeelandă, înainte de a se muta în Burgundia. Au locuit în Morey St. Denis aproape 3 ani (2013-2016). Antonio a lucrat la Domaine Frederic Magnien și Theodora și-a finalizat masteratul în viticultură în timp ce lucra la Clos de Tart.
S-au intors în Grecia în 2016 pentru a prelua crama familiei Theodorei. Aceștia își propun să producă vinuri autentice, armonioase și orientate spre valoare, care exprimă terroirul unic al versanțilorr din Aigialeia
Soi struguri: Dry Mavrodaphne
Tip: Vin roșu sec
Categorie: Indicație Geografică Protejată „Plagies Aigialias”
Caracteristici: Nas încântător de fructe roșii, vibrante, proaspete și o calitate erbacee înteresantă. Un roșu intens, aromat, puternic dar ridicat, cu note de fructe roșii, piper, rozmarin, frunze de dafin și eucalipt. Note de ciocolată împreună cu fructe roșii și frunze de dafin, pe finalul lung.
Potențial de învechire: 6-7 ani.
Vinificație: Strugurii sunt recoltați la începutul lunii septembrie și transportați la cramă unde strugurii sunt răciți și rămân pe coji 3 zile. Urmează  fermentația clasică, controlată în rezervoare din oțel inoxidabil și de fermentație malolactică. În cele din urmă, vinul este maturat timp de 5 luni, 85% în amforă de lut fabricată manual (o abatere de la tradiția de îmbătrânire a Mavrodaphne în stejar), care își tamponează taninurile îndrăznețe și tinde să sporească notele de vârf, iar restul în butoaie la a treia utilizare. În acest fel, Tsigello prezintă arome deosebite, complexe și elegante, fără nicio influență de aromă de stejar. Vinul este îmbuteliat nefiltrat.
Alte informații: Alte caracteristici: vegan, nefiltrat, practici organice
Viță de vie: Tsigello este originar din pantele muntoase ale Aigialeia din nordul Peloponezului, iar podgoriile sunt situate la o altitudine de 550 până la 680 de metri.
Sol: În principal lut nisipos și lut argilos-nisipos, pe o bază de conglomerate coezive cu nisipuri.
Alcool: 12% vol.
Asociere culinară: Miel, organe, carne roșie, tocană, fripturi la grătar, cârnați, coq au vin, brânzeturi Gouda sau Cheddar maturate.

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Brânzeturi, Carne roșie, Miel

Producător

Rouvalis

Regiune viticolă

Peloponez

Soi struguri

Mavrodaphne

Tip

Sec, Vin roșu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Tsigello 2019, Oenoforos”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.