Magazin

Xinomavro Young Vines 2019, Thymiopoulos

Xinomavro Young Vines 2019, Thymiopoulos

54,00 lei

Vin roșu sec

În stoc

SKU: 040RD09 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Încă de la primele sale vinuri, Apostolos Thymiopoulos a fost văzut ca o mare speranță a vinului grecesc. Acum este deja un nume mare. Iar dacă îi guști vinurile, întelegi de ce. Tatăl său obișnuia să vândă strugurii produși pe proprietate, dar asta până când Apostolos a terminat studiile de oenologie la Universitatea din Atena. Pentru ca, imediat dupa aceea, el a început să creeze vinuri cu strugurii familiei. Prima vinificare a avut loc în 2003. Apostolos a facut un singur vin: „Earth & Sky”. 95% din acea producție a mers la export. Astăzi, domeniul situat în Trilofos, în sudul regiunii Naoussa, practică viticultura biodinamică pe diferite tipuri de soluri, în care regăsim fie șisturi, fie marmură roșie sau granit. Deși mulți dintre vecinii săi au sisteme de irigare, Thymiopoulos nu foloseste acest procedeu. Aceasta pentru a permite strugurilor să acumuleze mai multe taninuri, chiar daca soiul nu se poate plânge de lipsa acestora și a compușilor fenolici.
Soi struguri: Xinomavro
Tip: Vin roșu sec
Categorie: Denumire de Origine Protejată „Naoussa”
Caracteristici: Parfumuri puternice de fructe roșii, ierburi aromate și un pronunțat, dar elegant, caracter vegetal. Aciditate crocantă, bine încadrată în corpul puternic. Postgust lung și complex.
Potential de învechire: minim 8 ani.
Vinificație: Strugurii sunt recoltati manual, 75% desciorchinați, apoi are loc macerația, timp de 12-15 zile. Fermentațiile  (alcoolică și malolactică), au loc în tancuri de inox și durează cel putin trei luni. Vinul rezultat este transferat în tancuri de ciment, unde se maturează timp de 8 luni.
Alte informații: Vița de vie: situată în Fytia și Trilofos, în partea sudică a regiunii Naoussa, la altitudini cuprinse între 180 și 450 de metri. Certificate organic și cultivate biodinamic. Vii tinere, neirigate.
Sol: Șisturi, granit și calcar.
Microclimat: Continental cald, cu nivel moderat de precipitații pe toată durata anului. Vânturile reci venite dinspre Muntele Vermio sunt benefice pentru calitatea strugurilor.
Alcool: 13% vol.
Asociere culinară: Miel, organe, carne roșie, tocană, steak la grătar, cârnați, coq au vin, brânză Gouda sau Cheddar maturată. Se servește la 13-16°C

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Carne roșie, Miel

Producător

Thymiopoulos

Regiune viticolă

Macedonia

Soi struguri

Xinomavro

Tip

Sec, Vin roșu

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Xinomavro Young Vines 2019, Thymiopoulos”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.