Magazin

Akakies 2020, Kir-Yianni

Akakies 2020, Kir-Yianni

42,00 lei

Vin roze sec

În stoc

SKU: 013RZ10 Categorii:,

Descriere

Comentarii generale: Unul dintre vinurile roze de top din Grecia (Amyndeon), bazat pe soiul Xinomavro, cu aciditate răcoritoare și bogatie de arome de fructe de pădure și tomate, este o combinație minunată pentru mâncăruri ușoare cu carne și sos roșu. Un alt mare succes al producătorului  recunoscut în Grecia și în afara ei, pentru vinurile de calitate. Parfumul lui vă reamintește de  frumoasele nopți de vară din Grecia.
Podgoria este situată la o altitudine de 700 de metri în zona viticola Agios Panteleimon, Denumire de Origine Amyndeon, în nord-vestul Greciei, singura DOC (Denumire de Origine Controlată) pentru vinurile roze. Randamentul viei nu depăsește 40 hl/ha. Solul este nisipos și sărac, oferind astfel posibilitatea producerii de vinuri de calitate excepțională și cu arome bogate. Microclimatul regiunii este caracterizat prin ierni reci și veri calde, iar cele patru lacuri din imprejurimi contribuie la existenta unui climat continental blând.
Soi struguri: Xinomavro
Tip: Vin roze sec
Categorie: Denumire de Origine Protejată ”Amyndeon”
Caracteristici: Inspirat de copacii Acacia care cresc în jurul podgoriilor Xinomavro din Amyndeon, acesta este primul vin roze grecesc cu DOC (Denumire de Origine Controlată), „Akakies”  este un vin auster dar senzual, cu gust bogat și aciditate răcoritoare. Nasul este plin de căpșuni proaspete și arome de fructe de pădure roșii, în timp ce culoarea este un roze intens și închis. Maturarea se face drojdii și batonnage pentru 3 luni
Vinificatie: „Akakies” este rezultatul final a două tehnici de vinificație: 85% din must provine de la struguri care au stat in contact cu parțile solide și 15% prin metoda „saignee” aplicată strugurilor fermentați pentru vin roșu. Strugurii sunt tinuți în camere răcite, cu scopul de a atinge temperaturi între 11 și 14°C. După dezbrobonire și zdrobire, contactul cu părțile solide are loc în prezenta CO2, pentru a evita oxidarea, timp de 12 pana la 48 de ore, în funcție de calitatea strugurilor. Dupa fermentație, vinul este maturat pe drojdii pentru 3 luni, cu agitare de trei ori pe săptămână, pentru a îi atenua aciditatea naturală și a îi crește opulența.
Alcool: 13% vol
pH: 3.33
Aciditate : 5.3 g/L
Zahar rezidual: 1.9 g/L
Asociere culinara: Poate fi savurat ca aperitiv sau alături de pui la cuptor, mâncăruri cu somon sau cu ton și preparate vegetariene din bucătaria mediteraneană sau asiatică.
Premii: 2020 Thessaloniki International Wine Competition, Medalie de Argint
2018 Akakies 2017, Decanter World Wine Awards, 90p, Medalie de Argint
2017 Akakies 2016, Wine Advocate Robert Parker 88p
2016 Akakies 2015, TEXSOM International Wine Awards, Medalie de Argint

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Aperitiv, Carne albă, Carne roșie, Pește

Producător

Ktima Kir-Yianni

Regiune viticolă

Amyndeon

Soi struguri

Xinomavro

Tip

Sec, Vin roze

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Akakies 2020, Kir-Yianni”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.