Magazin

Akakies Sparkling 2020, Kir-Yianni

Akakies Sparkling 2020, Kir-Yianni

65,00 lei

Vin roze spumos, sec.

În stoc

SKU: 013SP02 Categorii:, ,

Descriere

Comentarii generale: Podgoria Kir-Yianni și crama din Amyndeon sunt situate exact în apropierea lacului Vegoritis, mărginit de munții Kaimakcalan și Vitsi. Crama a fost creată pentru a stimula o zonă subdezvoltată, care a fost pusă pe hartă datorită eforturilor sistematice ale fondatorului vinăriei, Yiannis Boutaris. Astăzi, Amyndeon, o zonă viticulturală tradițională, dar până acum neglijată, a evoluat într-una dintre cele mai promițătoare regiuni viticole grecești. Vinurile Ktima Kir Yianni din zona Amyndeon se caracterizează prin calitatea deosebită, identitatea greacă pură și expresia absolută a terroir-lui lor.
Soi struguri: Xinomavro
Tip: Vin roze spumos, sec
Categorie: Denumirea de Origine Protejată „Amyndeon”
Metoda: Prima fermentare cu metoda tradițională. A doua fermentare în rezervor.
Caracteristici: Culoare roz intens, strălucitor. Bulele supraabundente evidențiază aromele minunate ale soiului Xinomavro.
Vinificație: Strugurii provin din zona viticolă din Agios Panteleimon în cadrul zonei Amyndeon din Florina, Grecia de Nord-Vest. Altitudinea mare (600m) și solurile slabe din nisip, din zonă, duc la producerea de vinuri care prezintă finețe și un caracter aromatic rar. Cele patru lacuri din jur, care acționează ca o zonă tampon, creează condiții meteorologice perfecte pentru cultivarea soiului Xinomavro, clima mai temperată decât se asteptă în acest climat continental. Marea diversificare a blocurilor viticole conduce la variații largi în ceea ce privește maturitatea tehnologică și fenolică a strugurilor, între diferitele recolte și necesită o gestionare minuțioasă în fiecare an. Prin urmare, strugurii sunt selectați la cramă în funcție de potențial de alcool, aciditate, fenoli și greutatea ciorchinelui. Această selecție, care se desfășoară în fiecare an, permite alegerea tehnicii de vinificare adecvate, ținând cont de calitatea și de proprietățile diferite ale materiei prime.
Mustul este în întregime obținut din strugurii selectați cu grijă în timpul recoltării. Punctul optim de maturitate pentru producția de Akakies Sparkling este 10,5 ABV. După ce ajung în cramă și înainte de presă, strugurii sunt răciți la 11-14°C. Trei presări au loc sub presiune continuă și crescând treptat. Pentru producția de Akakies Sparkling se folosește cea de-a doua presare. Dupa ce mustul este decantat si raftat are loc prima fermentare alcoolică. Aceasta fermentare este scurtă și se realizează prin metoda tradițională. Vinul rămâne și se agită pe drojdie timp de 3 luni iar apoi este transferat în rezervoare, pentru a doua fermentare, în timpul căreia se formează bulele și vinul câștigă 1% alcool.
Alcool: 12%vol.
pH: 2,88
Aciditate titrabilă: 7,9 g/l
Zahăr rezidual: 17,9 g/l
Asociere culinară: Excelent cu bucătaria mediteraneană, mâncăruri picante din bucătaria asiatică și pește gras. De asemenea, poate fi savurat singur ca aperitiv sau după masă.
Premii: 2019 The Global Rose Masters, Medalie de Argint
2018 Thessaloniki International Wine Competition, Medalie de Aur
2017 Korea Wine Challenge, Medalie de Argint

Informații suplimentare

Greutate 1,7 kg
Mărime sticlă

0,75L

Potrivit cu

Aperitiv, Mâncare asiatică, Pește

Producător

Ktima Kir-Yianni

Regiune viticolă

Amyndeon

Soi struguri

Xinomavro

Tip

Sec, Spumant, Vin roze

Recenzii

Nu există recenzii până acum.

Fii primul care adaugi o recenzie la „Akakies Sparkling 2020, Kir-Yianni”

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.