NewGreekWine.ro

Malagousia (Malagouzia)

Malagousia este considerată Regina soiurilor grecești. Conform tradiției grecești, o gura de vin Malagousia la temperatura corectă vă poate ajuta să uitați de melancolia iernii. Malagousia se găsește cel mai des în partea centrală a Greciei, dar la începuturile producției sale strugurii au fost afectați serios de umiditate, deoarece sunt foarte sensibili la condițiile de vreme. Astăzi, Malagousia este mult mai rezistent la condițiile de vreme și de aceea poate fi găsit în Macedonia, Grecia Centrală, Attica și Peloponez. Indiferent de originea sa de cultivare, încă se mai pot gusta caracteristicile și aroma clasică originală. Factorul care diferențiază Malagousia este vârsta vițelor și procesul de producție folosit de producători.

Vinurile din acest soi se disting prin caracterul aromatic si fructat, prin finete si personalitate. In pahar, Malagousia emite arome de citrice, lamaie, mango, piersica si flori. Cu aceste arome ierbale, de flori si botanice (busuioc) Malagousia este pe locul al doilea in preferintele de vinuri grecesti din afara Greciei, dupa Assyrtiko.

Palatul este crocant, cu un gust picant fantastic si fara aciditate puternica. De obicei se serveste proaspat dar poate ramane si la sticla pentru 1-2 ani. Unii producatori pastreaza Malagousia in butoaie pentru prelungi perioada in care acesta poate fi consumat.

Este un vin minunat si oricine il incearca se va indragosti de gustul si de aromele sale diverse.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.