NewGreekWine.ro

BlogSoiuri de struguri greceștiMavrodaphne (Mavrodafni)

Mavrodaphne (Mavrodafni)

Cu o poveste care seamănă cu un basm și o reputație care a ajuns în toate colțurile lumii, Mavrodaphne este cel mai vechi vin grecesc îmbuteliat care vrăjește pe oricine îl încearcă.

Mavrodaphne a fost produs prima oara de catre Gustav Claus in 1852, care a decis sa se mute in Patra si sa planteze prima lui podgorie. In 1873, a infiintat o mica podgorie numita Achaia, unde a produs primul vin dulce care mai tarziu a fost cunoscut ca ‘Mavrodaphne’. In 1985, a fost redenumit Mavrodaphne Patras, un vin cu denumire de origine. In timpul procesului de vinificatie al Mavrodaphne producatorii au folosit un soi local numit ‘Black Corynthian’ (Corintian Negru) iar vinul a fost pastrat pentru cativa ani in butoaie mari.

Astazi, in crama Achaia Claus se pot gasi cu usurinta recolte vechi exclusive, printre care si prima care a fost produsa de Gustav Claus, unul dintre cele mai vechi vinuri ale Europei.

Mavrodaphne este un vin de desert, faimos peste tot in lume pentru ca este utilizat de catre biserica pentru Sfanta Impartasanie.

Mavrodaphne se combina cu deserturi ca prajituri cu ciocolata, fructe uscate sau foie gras si Roquefort. Ca aperitiv, se serveste la 11-13°C.

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.