NewGreekWine.ro

Roditis (Rhoditis)

Roditis este unul dintre cele mai vechi soiuri grecești, acesta fiind și motivul pentru care vinurile din soiul Roditis au prieteni foarte loiali. Roditis combină corpolență cu aciditatea medie, rezistență în timp și capacitatea mare de învechire. Este aromatic dar fără exagerare precum alte varietati aromatice și are o aromă fructată care se combină extraordinar cu mâncarea. Din acest motiv Roditis este larg răspandit în toată lumea. Roditis produce vinuri exclusiv pentru a fi combinate cu mâncarea. Cu toate acestea, poate fi folosit și ca un vin aperitiv servit la 11-12°C. Aceste caracteristici sunt apreciate mult mai mult în piețele internaționale de vinuri decât ân Grecia.

Este cultivat aproape oriunde in Grecia, de multe ori sub nume diferite inclusiv Roditis (Chania, Creta), Violento (insula Zakynthos) si Kanelato (Megara, Peloponez). Totusi, cea mai mare productie are loc in Peloponez, Viotia si Insula Evia sub numele oficial Roditis.

Cel mai bun rezultat de gust si aroma apare la altitudini peste 400 metri. Acest vin se combina minunat cu feluri de mancare gatite in ulei, cu branza feta, peste, supe, fasole si linte si carne alba.

Unul dintre cele mai caracteristice vinuri Roditis cu o cariera internationala deosebita este ‘Asprolithi’ de la podgoria

Post a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.

New Greek Wine Urmărește-ne pe Instagram
This error message is only visible to WordPress admins

Error: No feed found.

Please go to the Instagram Feed settings page to create a feed.

X
This site is registered on wpml.org as a development site.